In gesprek met Iris ter Velde

In gesprek met Iris ter Velde

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Ken je die uitspraak van Pippi Langkous nog? Dat is precies wat ik tegen mijzelf zei toen ik mijn ontslagbrief tekende, na een dienstverband van zeven jaar bij één van de grootste banken van Nederland. Het was tijd voor wat anders. Maar wat?

Twee dagen na mijn laatste werkdag ben ik in mijn twintig jaar oude Peugeot gesprongen en alleen naar Zuid-Frankrijk gereden. Ik wilde op avontuur, de vrijheid voelen en onderzoeken waar mijn commerciële hart weer sneller van ging kloppen.

Die periode in Frankrijk was fantastisch! Ik was uit mijn comfortzone en dat maakte dat ik de vrijheid had in mijn hoofd om na te denken over wat ik wilde. Eenmaal thuis schreef ik mij in voor de opleiding Crossmediale Communicatie aan de Hogeschool van Rotterdam. Deze opleiding volg ik naast mijn werk, zodat ik mijn expertise vergoot op het gebied van (marketing)communicatie. Sinds januari ben ik daarnaast vier dagen per week werkzaam bij Cross Media Nederland als Accountmanager. De segmenten die ik beheer zijn: Sociaal Domein, Geestelijke Gezondheidszorg en Moeder en Kind.

Zelf kom ik uit een samengesteld gezin van totaal zes kinderen, waarin ik het enige meisje ben. Drie van mijn broertjes zijn autistisch en hebben een verstandelijke beperking. Mede hierom heb ik veel affiniteit met de segmenten waarin ik beweeg. Ik ben mij heel bewust van de invloed die ouders, begeleiders en alle andere professionals hebben op de ontwikkeling van het kind en uiteindelijk de volwassene. Ik probeer op deze manier mijn steentje bij te dragen door organisaties te helpen met het bereiken van hun doelgroep.

Zo zie je maar weer, Pippi Langkous moedigt niet alleen kleine kinderen aan om nieuwe dingen te proberen.